Русенските полицаи заловиха избягал затворник. На 23 ноември 2023 година, в

...
</TD
>Русенските полицаи заловиха избягал затворник. На 23 ноември 2023 година, в
Коментари Харесай

Избягал затворник в Русе опита да се измъкне от полицията, самонаранявайки се

Русенските служители на реда заловиха избягал пандизчия. На 23 ноември 2023 година, в късния следобяд в ОДМВР - Русе е получена информация от ОДМВР - Велико Търново, че 21-годишен мъж от гр. Русе е направил бягство от пандиза – ЗООТ “Велико Търново “, където е изтърпявал ефикасна присъда " отнемане от независимост “ за период от една година, по отношение на осъществено закононарушение по член 198, ал.1 от Наказателен кодекс.

След приемане на информацията от чиновниците на ОДМВР - Русе са подхванати незабавни дейности за изясняване на случая. Създадена е организация за определяне на местонахождението на пандизчията и неговото задържане.

Полицаите са работили оптимално бързо, защото е имало и данни, че той може да направи опит да се саморазправи със своята някогашна другарка, която е трябвало да чества рождения си ден на частен адрес в Русе.

 Така към 21 часа въпросният мъж е видян в региона на ул. " Стефан Стамболов ", до момента в който към него са приближавали момче и момиче, за което по-късно е станало ясно, че е някогашната му другарка.

Служителите на реда се насочили към тях и издали предписание към пандизчията, само че той побягнал в посока Сарайски мост, а те са го последвали и малко по-късно догонили. Когато мъжът е схванал, че няма да може да се измъкне спрял и за да ги принуди да преустановят преследването - извадил нож, с който почнал да се самонаранява в региона на шията.

За да предотвратят тези негови дейности полицейските чиновници са употребявали обезвреждащо електрошоково помощно средство. След това неотложно са направили първични реанимационни дейности до идването на екип на ЦСМП – Русе.

Откаран е с кола за спешна помощ и е настанен в УМБАЛ " Канев “ в Русе, където му е оказана нужната здравна помощ. По данни на медицинските лица е в устойчиво положение и без заплаха за живота. Предаден е за защита на ГДИН.

По случая е формирано следствено дело, разследвано от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР